Science4Business | Dr. Sophie Boerman
21500
page-template-default,page,page-id-21500,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
SOPHIE BOERMAN

Dr. Sophie Boerman
Persuasieve Communicatie & Reclame

 

Dr. Sophie Boerman is universitair docent Persuasieve Communicatie en postdoctoraal onderzoeker aan de Amsterdam School of Communication Research aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen deze functie geeft zij onderwijs in de Master en Bachelor van Communicatiewetenschap en doet zij wetenschappelijk onderzoek. Zij is ook bestuurslid van de European Advertising Academy.

 

In 2014 promoveerde Sophie op haar onderzoek naar het effect van het vermelden van product placement in televisieprogramma’s. In haar huidige onderzoek richt zij zich voornamelijk op hoe consumenten reageren op verschillende nieuwe en verhulde reclamevormen (zoals sponsored content en native advertising), en hoe informatie en transparantie over reclame hun reacties beïnvloeden. Daarnaast is zij verbonden aan een interdisciplinair project over gepersonaliseerde communicatie (http://personalised-communication.net), waarin zij onderzoek doet naar gepersonaliseerde reclame.