Science4Business | Dr. Marieke Fransen
21507
page-template-default,page,page-id-21507,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
dr Marieke Fransen

Dr. Marieke Fransen
Persuasieve Communicatie & weerstand

Dr. Marieke Fransen studeerde sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en promoveerde in 2008 aan Universiteit Twente, op een proefschrift over de onbewuste effecten van marketingcommunicatie. Sinds 2008 is zij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, eerst als universitair docent en sinds 2015 als universitair hoofddocent persuasieve communicatie. Zij geeft onderwijs in de bachelor, master en research masterprogramma’s van de opleiding communicatiewetenschap.

Haar onderzoek richt zich op weerstand tegen persuasieve communicatie. In haar onderzoeksprogramma wordt onderzocht a) waarom mensen weerstand ervaren tegen persuasieve boodschappen, b) hoe mensen weerstand bieden tegen persuasieve boodschappen en c) hoe weerstand verminderd of weggenomen kan worden om boodschappen effectiever te maken. Tevens is zij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Communicatiewetenschap.