Science4Business | Dr. Daan Muntinga
21474
page-template-default,page,page-id-21474,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
DR DAAN MUNTINGA

Dr. Daan Muntinga
Wetenschapper & Branding

‘Sight becomes insight when one changes perspectives’

 

Dr. Daan Muntinga (1980) studeerde Geschiedenis en Nederlands aan de Universiteit Leiden en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (2008, cum laude). Hij promoveerde in 2013 op het door SWOCC (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie) gepubliceerde proefschrift ‘Catching COBRA’s (Consumers Online Brand-Related Activities) waarin hij door middel van een interdisciplinair onderzoek de antecedenten van online engagement aan het licht bracht. Zijn wetenschappelijk onderzoek op dit vlak heeft internationaal veel navolging gekregen en is bovendien door het bedrijfsleven opgepakt.

 

Al tijdens zijn promoveren werd hij aangesteld als Universitair Docent Marketingcommunicatie bij de vakgroep Persuasieve Communicatie van de UvA. Zijn hang naar interdisciplinair, praktisch relevant werk zet hij voornamelijk in voor onderzoek op het gebied van online consumentengedrag (COBRAs, eWOM) en merkmanagement in het licht van grootscheepse technologische en sociale veranderingen. In 2014 publiceerde hij voor SWOCC een door het bedrijfsleven goed ontvangen studie naar de toekomst van merkmanagement, “Merkbeheer: het merkmanagement van morgen”. Momenteel schrijft hij met emeritus hoogleraar Giep Franzen een boek over de geschiedenis van merken en merkmanagement.

 

Hij publiceert regelmatig over zijn inzichten in (vak)tijdschriften. Ook deelt hij zijn werk veelvuldig op wetenschappelijke congressen en praktijkseminars. Als docent geeft hij onderwijs in vakken zoals Marketing Communication, Brand Communication en Brands and Organisations on Social Media en begeleidt hij masterscripties.