Science4Business | Dr. Anita Eerland
21468
page-template-default,page,page-id-21468,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
dr Anita Eerland

Dr. Anita Eerland
Klinisch & Neuropsycholoog

 

Dr. Anita Eerland (1983) studeerde Klinische en Gezondheidspsychologie (2006, cum laude) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en Klinische Neuropsychologie (2007) aan de Universiteit Leiden. Na een korte periode gewerkt te hebben in de GGZ keerde zij in 2008 terug naar de EUR om daar promotieonderzoek te doen. Dit onderzoek richtte zich op de invloed van talige formuleringen op het afwegen van informatie bij het maken van beslissingen (e.g., over de schuld van een verdachte in strafzaken). Daarnaast heeft zij meer theoretisch onderzoek gedaan naar taalverwerking waarbij zij onder andere gebruik gemaakt heeft van impliciete (reactietijd en eye-tracking) maten. Haar studies zijn gepubliceerd in internationale, wetenschappelijke tijdschriften. Eén van haar studies werd onderscheiden met de Ig Nobelprijs.

 

Na haar promotie in 2012 startte Anita als Universitair Docent Psychologie aan de Open Universiteit. In 2014 haalde zij een Veni subsidie binnen voor onderzoek naar taalverwerking in een juridische context (denk aan ooggetuigenverslagen). Meer specifiek houdt zij zich bezig met de vraag hoe de manier waarop informatie geformuleerd is, de verwerking van en emotionele betrokkenheid bij deze informatie beïnvloedt. Sinds januari 2015 is zij werkzaam als post-doctoraal onderzoeker aan de Universiteit Utrecht.